Dobrodošli na Internet prezentaciju Hemijskog pregleda!

    - Dozvolite da Vas, pre svega, upoznamo sa načinom korišćenja ove prezentacije Hemijskog pregleda. Svi podaci o časopisu klasifikovani su u neku od gore ponudjenih kategorija meni-ja u gornjem okviru (frejmu). Kako bi ste došli do menija, obzirom da je u gornjem frejmu trenutno baner HP-a, kliknite na sličicu 'meni' u gornjem levom ili desnom uglu.

  • Ako pritisnete taster 'BROJEVI' imacete pristup svim dosadašnjim brojevima Hemijskog pregleda i njihovoj sadržini. Za ovaj trenutak to znači brojevima pocevši od Godišta 38 iz 1997. godine pa sve do najnovijih izašlih brojeva Godišta 61, iz 2020. godine. Iskreno se nadamo (to smo zacrtali sebi kao obavezu) da ćemo u narednim godinama i sve ostale brojeve HP pretvoriti u ovakve elektronske zapise.

  • Izborom tastera 'REDAKCIJA' upoznaćete ljude koji čine i prave Hemijski pregled, koji ga kreiraju u ovom trenutku.

  • Selekcija tastera 'INFORMACIJE' vodi Vas u svet činjenica o ovom časopisu: ko izdaje časopis, kako, na koji način to radi, kako se na njega možete pretplatiti ukoliko želite da dobijate njegovu papirnu verziju. U ovoj sekciji se mozete upisati i poslati nam Vase predloge i zugestije. Svaki Vas komentar je dobrodosao.

  • Taster 'DOWNLOAD' (kome smo zadržali originalni engleski naziv, dok ne nadjemo bolji) omogućuje Vam da izaberete i preuzmete (download) neke od originalnih tekstova iz brojeva časopisa HP na svoj računar preko Internet mreže u Adobe Acrobat formatu, kao i u drugim formatima.

  • Taster 'RatkovićDesign' će Vam reći više o ljudima koji su kreirali ovu Internet prezentaciju, kao i nešto više o samom njenom kreiranju.

    -Još jedan koristan savet! Svaki put kad poželite da se vratite na ovu stranicu, kliknite na veliki lepi naslov (banner) 'Hemijski pregled', koji se stalno nalazi u vrhu svake stranice. Tako ćete, i kad se zapetljate, imati izlaz na početak, odakle ste krenuli, a posle toga ćete se lako ponovo snaći.

    - Takođe možete i koristiti naš pretrazivač. Komentare i eventualne greske koje pronadjete, posaljite na adresu: root@ratkovicdesign.net. Zahvaljujemo na saradnji.

Unesite reč koju želite da nađete: 

   iz  

     - Hajde da sada, nakon ovog malog uvoda, kročimo u interesantni svet hemije i otkrijemo zanimljivosti koje nam Hemijski pregled nudi i pruža.